Eesti Energia kavandab poolemiljardilist investeeringut (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei Eesti Energia juhatuse ega nõukogu liikmed teemat veel ei kommenteeri, viidates sellele, et börsiettevõttena ei luba seda reeglid.
Ei Eesti Energia juhatuse ega nõukogu liikmed teemat veel ei kommenteeri, viidates sellele, et börsiettevõttena ei luba seda reeglid. Foto: Erik Prozes

Kuigi juba mõnda aega valmistatakse ette Eesti suuruselt teist või kolmandat ülevõtutehingut, puudub ühel võimalikul huvilisel, Eesti suurimal elektritootjal ja riigifirmal Eesti Energial oma poole miljardi suurusele potentsiaalsele investeeringule mõni päev enne tehingusoovi kinnitamist valitsuse nõusolek.

«Meie kultuuris väikeinvestoritega nii palju ei arvestata, aga paistab, et Põhjamaa kultuuris arvestatakse nendega täielikult,» vastas Eesti suurima tuuleenergia tootja Nelja Energia väikeinvestor Jüri Mõis küsimusele, kui palju päriti nende arvamust, kui ettevõtte norralastest omanikud otsustasid mõnda aega tagasi ettevõtte müügiprotsessiga algust teha.

Ka ettevõttes 2,4-protsendilist osalust omav Nelja Energia tegevjuht Martin Kruus märkis, et ei saa müügi osas enamat avaldada, kui ta on seni teinud.

Postimeest konsulteerinud allikate sõnul on aga siduspakkumiste esitamise tähtaeg selle nädala reede, 20. aprill. Ühtlasi kinnitasid teemaga kursis olevad allikad sedagi, et hoolimata konkurendi avalikust kriitikast, on riiklik energiahiid vägagi huvitatud Nelja Energia omandamisest. Nii on Eesti Energia juhatuse liikmed viimastel nädalatel kohtunud aktiivselt poliitikutega, et plaanile ka nende toetust saada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles