Hotelliteenijad saavad paanikanupu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn arreteerituna
Dominique Strauss-Kahn arreteerituna Foto: SCANPIX

IMFi endise juhi Dominique Strauss-Kahni arreteerimine ja kohtuasi on tõstatanud hotelliteenijate turvalisuse küsimuse.


Reeglina on tegemist naissoost immigrantidega, kes veedavad suure osa oma päevadest üksinda hotellitubasid mööda käies.

Eile esitati New Yorgis seaduseelnõu, mis kutsub hotellipidajaid üles varustama oma töötajad elektrooniliste paanikanuppudega, millega hädaolukorras turvatöötajad appi kutsuda.

«Hotellitöötajatel on õigus turvalistele töötingimustele, mis tähendab ka kaitset seksuaalsete rünnakute eest,» ütles eelnõu esitanud Queensi demokraat Rory Lancman.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et kui naisel, keda Strauss-Kahn New Yorgi Sofiteli hotellitoas väidetavalt ründas, oleks olnud käepärast paanikanupp, saanuks turvatöötajad tekkinud olukorrast minuti jooksul teada ja juhtum oleks tõenäoliselt välistatud.

Lancmani sõnutsi on hotellidel väga lihtne soetada teenijatele seadmed, mida turundatakse ka üksinda elavatele vanuritele tervisehädadest teatamiseks.

«Ma olen näinud pakkumisi, kus häireseadme kuumaksumus on vaevalt 20 dollarit, mis on tühine hind kaitsmaks inimesi tõeliselt kohutavate kuritegude eest.»

«Nagu me oleme näinud, satuvad töötajad üksi olles sageli ohtlikesse olukordadesse,» ütles New Yorgi hotelli- ja motellitöötajate ametiühingu president Peter Ward.

«See igati mõistlik ettepanek aitab vältida tarbetut riski.»
Hotelliteenijate töö on vähetasuv, sageli teevad seda immigrandid.

Strauss-Kahni väidetav ohver on tulnud Guineast USAsse ametlikult, kuid palju on ka dokumentideta töötajaid, kes hirmust võimude huviorbiiti sattuda probleemidest ilmselt ei teataks, ütles New Yorgi advokaat Haeyoung Yoon.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles