Usalduse kaotanud Rail Balticu juht jäeti ametisse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RB Rail AS tegevjuht Baiba Rubesa
RB Rail AS tegevjuht Baiba Rubesa Foto: Mihkel Maripuu

RB Rail AS nõukogu ei pannud neljapäeval Eesti ja Leedu usalduse kaotanud RB Raili tegevjuhi Baiba Rubesa tagandamise küsimust hääletusele, seega Rubesa jätkab tegevjuhina tõenäoliselt kuni oma ametaiaja lõpuni käesoleva aasta sügisel.

Nõukogu koosolekul otsustati parandada omavahelist koostööd ning juhatuse esimees jätkab oma ametikohal kindlasti kuni oma ametiaja lõpuni, ütles RB Raili aktsionäri Rail Baltic Estonia OÜ kommunikatsioonijuht Priit Pruul BNS-ile. Tema sõnul toimus nõukogu koosolekul hääletamine vaid meedete üle ning Rubesa isiklikku küsimust hääletusele ei pandud.

Veel käesoleva nädala alguses plaanis RB Rail Rubesa küsimust nõukogu istungil arutada. «Nõukogu koosolek toimub 22. märtsil, seal kindlasti nõukogu arutab seda [Rubesa küsimust] ka muu osas,» ütles RB Rail AS nõukogu esimees Riia Sillave teisipäeval BNS-ile.

Veebruari alguses avaldasid RB Raili aktsionäride üldkoosolekul Eesti ja Leedu esindajad Rubesale umbusaldust, Läti jäi erapooletuks. Kolmapäeval ütles Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministri Rokas Masiulise, et RB Rail AS-i juht Baiba Rubesa peaks ettevõtte aktsionäride usalduse kaotamise tõttu tagasi astuma.

Rubesa valiti kolmeks aastaks RB Raili juhiks 2015. aasta oktoobris. Enne seda oli ta Statoil Läti juht, töötas Statoili Aserbaidžaani harus ja oli Läti Citadele panga nõukogu liige.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

RB Rail AS-i nõukogu koosneb kuuest liikmest, kes valitakse ametisse kolmeks aastaks. Kõik aktsionärid – Eesti, Läti ja Leedu – nimetavad kaks kandidaati. Praegu on nõukogu liikmeteks esimees Riia Sillave, Anti Moppel, Vineta Rudzīte, Edvīns Bērziņš, Karolis Sankovski ja Arenijus Jackus.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles