Eesti Energia kaalub Soome tuulepargi ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakri tuulepark.
Pakri tuulepark. Foto: Sander Ilvest

Eesti Energia tellis veebruaris Soome ettevõttelt Etha Wind Oy Ab tehnilise õigusliku analüüsi uurimaks Soome Piiparinmäki tuulepargi rajamise võimalikkust.

«Toodangu suurendamiseks kaalume erinevaid variante kõigil Läänemere-äärsetel turgudel, kus Eesti Energia juba tegutseb. Teiste seas oleme analüüsimas ka Soome tuuleenergia turgu, ent ükski konkreetne projekt pole praegu sellises faasis, et neist veel täpsemalt rääkida. Investeerimisotsust pole tehtud,» ütles Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk BNS-ile.

«Eesti Energia strateegiline eesmärk on aastal 2021 toota taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest 40 protsenti kogu elektritoodangust. Selle eesmärgi saavutamisel on oluline roll Eesti Energia taastuvenergia ettevõttel Enefit Green,» ütles Kuusk.

Teisipäeval alustas Eesti Energia elektrimüüki Soome kodutarbijatele. Seni tegutseb Eesti Energia energiamüüjana lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Poolas ning lähiajal alustab ka Rootsis.

Välisturgudel kasutab Eesti Energia oma Enefit brändi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles