Rail Baltic kaalukausil: Rubesa või Balti riigid (5)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RB Rail tegevjuhi ja juhatuse esimehe Baiba Rubesa sõunl pole ta teinud midagi nõukogu otsuste vastu.
RB Rail tegevjuhi ja juhatuse esimehe Baiba Rubesa sõunl pole ta teinud midagi nõukogu otsuste vastu. Foto: Zane Bitere / LETA / SCANPIX

Soov nõukogule ja aktsionärriikidele koht kätte näidata maksab ametikoha Eesti ning Balti riikide olulisima ühisprojekti Rail Baltic käilakujuks tõusnud välislätlasele Baiba Rubesale.

Homme Tallinnas koguneva RB Rail nõukogu kaalub aktsionäride umbusu alla sattunud tegevjuhi ja juhatuse esimehe Rubesa volitusi. Üksnes Läti päevapoliitika võib naise veel järgnevaks seitsmeks kuuks ametisse jätta, sest tema leping kestab oktoobri lõpuni.

Rubesa jõuline figuur ja tarmukas esinemine lõid kujutluse, et just tema on see naine, kes tõmbab kaheksa aasta pärast uue Euroopa raudtee avamisel läbi lõigatava lindi pingule. Kuid talle sai saatuslikuks ülereageerimine leedulaste kangekaelsusele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles