Ratas: tselluloositehase uuringutega tuleb edasi minna (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Andre Hanimägi

Peaminister Jüri Ratas ütles, et ehkki Tartu linnavolikogu soovib tselluloositehast puudutava planeeringu lõpetamist, tuleb uuringutega ikkagi edasi minna.

«Selleks, et seda otsust (kas lõpetada eriplaneering või mitte – toim.) teha, on vaja teha ära uuringud,» vahendab ERR-i uudisteportaal peaminister Ratast.

Kui kätte jõuab aeg otsustada tehaseplaneeringu kehtestamise üle, peab kohalikega Ratase sõnul siiski arvestama.

Küsimusele Tallinna ja Tartu võimaliku vastasseisu kohta erakondades tselluloositehase küsimuses, vastas peaminister, et tema hinnangul on selline vastandumine kunstlikult tõstatatud küsimus.

«Ma kindlasti Eesti vabariigi kodanikuna ja peaministrina soovin, et Tartu ja Tallinn täiustaksid üksteist, olgu see kultuuriajalooliselt, majanduslikult, hariduse, teaduse valdkonnas, mitte ei kaugeneks üksteisest,» ütles peaminister.

7. märtsil pidas Tartu linnavolikogu erakorralise istungi, et arutada tähtsa küsimusena linna lähikonda kavandatava puidurafineerimistehase ja selle asukoha mõju inimestele, looduskeskkonnale ning piirkonna arengule.

Ligi seitsme tunni pikkuseks veninud nõupidamise lõpuks võttis volikogu vastu pöördumise, milles palus valitsusel lõpetada tehase rajamiseks algatatud eriplaneeringu Emajõe piirkonnas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles