Paljud Soome ettevõtted otsivad töötajaid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manpower Grupi läbiviidud uuring näitab, et inimtööjõudu on endiselt palju vaja.
Manpower Grupi läbiviidud uuring näitab, et inimtööjõudu on endiselt palju vaja. Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS

Rahvusvaheline kvartaalne värbamisuuring näitas muuhulgas, et ka paljud Soome firmad plaanivad töötajaid juurde palgata.

See omakorda kinnistab oskustööjõu puudust veelgi ning survestab tööandjaid töötajaid ise välja koolitama, sest kogenud spetsialiste napib.

ManpowerGroupi uuringu raames küsitleti enam kui 59 000 tööandjat 44 riigis, millest 43 riigi ettevõtjatel on plaan selle aasta teises kvartalis töökohti juurde luua. Enim on plaanis töötajaid juurde palgata Horvaatias (29% tööandjatest), Taiwanis (26%), Jaapanis (24%) ja Ameerika Ühendriikides (18%). Euroopa riike on optimistlike värbajate esikümnes kolm: esmakordselt uuringus osalev Horvaatia (29%) ning Ungari (18%) ja Kreeka (16%). Viimane on kvartali lõikes optimismiedetabelis liikunud kolmeteistkümnendalt kohalt kuuendaks.

Eestlaste jaoks atraktiivsetest tööjõuturgudest on hetkel suurima värbamisplaaniga Soome (10%), mille ettevõtjate optimism on viimase kuue aasta kõrgeim. Soomes on enim spetsialiste juurde tarvis rahanduse, kindlustuse ja kinnisvara sektorites, aga ka tööstuses ja ehituses. Seevastu kaevandustes, transpordis ja kommunikatsiooni valdkonnas oodatakse töökohtade vähenemist.

Hetkel on hea pinnas töö otsimiseks ka Saksamaal (tööandjate värbamisplaan 8%), Norras (8%) ja Iirimaal (6%), Eesti inimeste jaoks atraktiivsetest turgudest on hetkel kõige tagasihoidlikum Rootsi (2%).

«Oskustööjõu puudus on ettevõtjatele probleemiks kogu maailmas, see pole sugugi vaid Eesti või Euroopa mure,» rääkis Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra. «Maailma rahvastik võib küll kasvada ja robotid üha uusi rolle üle võtta, aga vajadus aktuaalsete oskuste ja eeldustega inimeste järele näitab hoopis kasvutrendi. Töövõtjatele on see mõistagi positiivne uudis, aga tööandjad peavad üha enam inimesi ise välja koolitama, sest õppinud ja kogemustega spetsialiste pole turult võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles