Läti kioskikett küsib iga ostu pealt lisaraha

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Plus punktsi müügipunkt.
Läti Plus punktsi müügipunkt. Foto: Plus punkts

Läti kioskikett Plus punkts kehtestas eilsest ostjatele ette hoiatamata lisatasu ning nüüd lisandub igale ostule 5 santiimi ehk 7 eurosenti.

Ettevõte nimetab seda teenustasuks, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne ajalehte Kurzemes Vārds.

Ajaleht kirjutab, et paljud Leipaja kliendid jätsid lisatasust kuuldes ajalehe ostmata, sest teistes ostukohtades saab odavamalt.

Ettevõte põhjendab oma sammu sellega, e paljudele kaupadele on tootjad kehtestanud maksimaalse hinna mida müüja muuta ei saa, samas on kaupu, mille müügikäive on suur, kuid mis ei suuda ettevõtte kulusid katta, samas kui müüjad panustavad nende müüki kõige rohkem energiat. Seetõttu otsustaski ettevõte teenustasu kehtestada.

Müüjatel lasub nüüd kohustus sammu ostjatele niimoodi selgitada, et kioskiketi tulemused ning maine ei kannataks.

Plus punktsi kaubandusosakonna juht Raitis Kveps ei eita, et samm on ettevõttele suur risk, kuid teist võimlaust tema sõnul lihtsalt ei olnud, sest firma jäi ilma varasemast allahindlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles