Kümned vagunid ootavad roostetades oma saatust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid mõne aasta eest sõitsid need rongid Eesti rööbasteedel. Suurem lootus taas raudteele pääseda on kupee- või Tartu rongi I klassi vagunitel.
Vaid mõne aasta eest sõitsid need rongid Eesti rööbasteedel. Suurem lootus taas raudteele pääseda on kupee- või Tartu rongi I klassi vagunitel. Foto: Sander Ilvest

Puupliit sisse ja Kasahstani steppi – selline on Eesti rööbastelt kõrvale tõrjutud Edelaraudtee vagunite uus elu, kui neil veab. Aga kõigil ilmselt ei vea.

Kümned vagunid seisavad juba aastaid Tallinn-Väikse jaamas ja roostetavad, sest Elroni «porgandite» saabudes 2014. aastal neil enam Eesti rööbastele asja polnud.

«Kuna Eestis neid liinile saata ei saa, siis me vaikselt remondime neid ja müüme Kesk-Aasiasse,» rääkis Ühinenud Depoode turundusdirektor Mart Kirsipuu Tallinn-Väikse depoos ringkäiku tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles