Keerulised investeeringud meelitavad Kesk- ja Ida-Euroopa investoreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha enam investeeritakse keerulistesse finantsinstrumentidesse.
Üha enam investeeritakse keerulistesse finantsinstrumentidesse. Foto: SCANPIX

UniCredit´i läbi viidud uuringu kohaselt on Kesk- ja Ida-Euroopa leibkonnad jätkuvalt sääste kasvatamas ning vaatavad üha enam keeruliste finantsinstrumentide poole.

UniCredit Kesk- ja Ida Euroopa divisjoni juhi Gianni Franco Papa sõnul kasvatas leibkondade sääste finantsturgude tugev taastumine, mis julgustas investeeringuid keerukamatesse finantsinstrumentidesse. «Eelmisel aastal näitasid head tootlust kõik varaklassid välja arvatud võlakirjad. Olukorra paranemine tööjõuturul on tõstmas ka leibkondade laenamise soove ja võimekust. Samas jääb laenukasv edaspidi alla kriisieelsele tasemele,» ütles Papa.

Uuringu kohaselt kasvasid Kesk- ja Ida-Euroopa leibkondade säästud eelmisel aastal 21 protsenti ulatudes 1,2 miljardi euroni. Aastal 2009 kasvas majapidamiste säästude maht 19 protsenti. Ühtlasi kasvasid aga ka leibkondade laenukohustused 2010. aastal 17 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles