Jaht IT-töötajatele: suurfirmad otsivad sadu uusi inimesi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis külastas Tartu ühte suurimat tööandjat - tarkvaraarendusfirmat Playtech - president Toomas Hendrik Ilves.
Märtsis külastas Tartu ühte suurimat tööandjat - tarkvaraarendusfirmat Playtech - president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Kristjan Teedema.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse esimees Taavi Kotka nentis, et ainuüksi kolm suurt IT sektori tegijat vajavad tänavu umbes paarsada uut töötajat.

Kõige suurem on vajadus uute IT-spetsialistide järele kolmel suurel IT firmal: Skype’l, Playtechil ja Webmedial. Viimane neist teatas läinud nädalal, et vajaks koheselt juurde 50 inimest. Kokku soovib ettevõte tänavu palgata aga umbes 100 inimest.

Skype Eesti juht Sten Tamkivi on samuti E24’le kinnitanud, et ettevõte kavatseb aktiivselt laieneda ja uusi töötajaid otsida.

Playtechi interneti koduleheküljelt leiab aga tööpkumisi enam kui paarikümnele erineva ametinimetusega IT-spetsialistile. Samas teavad IKT valdkonna asjatundjad rääkida, et firma tegelik vajadus uute inimeste järele on mõõdetav mitmetes kümnetes.

Taavi Kotka hinnangul vajavad Skype, Playtech ja Wembedia sel aastal kokku suurusjärgus paarsada uut töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles