Sampo jätkas kasumlikku kasvu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo panga logo.
Sampo panga logo. Foto: Sampo

Sampo panga üheksa kuu kasum oli 502 miljonit krooni ehk 69 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal.


Panga teatel tugines kasumi suurenemine nii tulude kasvule kui kuluefektiivsuse paranemisele. Omakapitali tootlikkus oli 43,9 protsenti. Kolmandas kvartalis sai teoks panga senise ajaloo suurim hoiuste juurdekasv.

Sampo tegevjuht Aivar Rehe sõnul jätkab pank stabiilset kasvu: «Üheksa kuu tulemused kinnitavad tugevat tulubaasi ja kulude efektiivset juhtimist.»

Vaatamata üldisele raskele majandusseisule on Sampo pank kasvatanud nii laenude kui hoiuste mahte rohkem kui turg keskmiselt. Panga laenuportfell suurenes aastaga 25 ja hoiuste maht 19 protsenti.

Ettevõtete ja eraisikute hoiuste mahud suurenesid kolme kuuga rekordiliselt - vastavalt 23 ja 8 protsenti. Aastaga on ettevõtete hoiused kasvanud 13 ja eraisikute deposiidid 50 protsenti.

Ettevõtete laenuportfell kasvas aastaga 24 ja eraisikute oma 26 protsenti. «Laenude väljastamisel jätkame konservatiivset joont ning hindame iga taotleja võimet teenindada laenu korrektselt ka pikema aja jooksul,» ütles Rehe.

Sampo laenude kvaliteet on jätkuvalt hea - septembri lõpus oli laenude allahindluse suhe kogu laenuportfelli 0,55 protsenti.

Sampo pank kuulub Danske Banki koosseisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles