Tippjuhtidel on kasulikum töötada Eestis

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kui ainult rahalist poolt vaadata, on tippjuhil kasulikum Eestis töötada, ütles sel teemal uuringu teinud Hay Group Eesti esindaja Martin Litvinov.


Kui oskustöölisel on jätkuvalt tasuv töötada välismaal, siis Eesti tippjuhtidel mitte, kirjutas

Äripäev

.

«Pahatihti on Eesti tippjuhtide töötasud juba suhteliselt lähedale jõudnud Lääne riikide vastavate ametite töötasudele. Seega pole neil minek välismaale nii otstarbekas kui oskustöölistel,» ütles Litvinov.

Tippjuhtide palgaarvestuses on Eesti koos elukallidust arvestades möödunud juba Rootsist, Soomest, Norrast ja Inglismaast, selgus ettevõtte 2008. aastal tehtud uuringust.

Eestis on palga areng aastatel 2004-2006 olnud stabiilne ja loogiline - see on koos SKPga kasvanud.

Litvinovi sõnul aastatel 2008-2009 palgatõus jätkub ning tõenäoliselt palga langust Eestis oodata pole.

Inseneridel elu kibedaim

Kõige tulusam on Eestis töötada finantsvaldkonnas, näiteks raamatupidajana, kuna seal on palgad keskmistest palkadest 8 protsenti kõrgemad.

Kõige vähem kasulik on töötada inseneridel ja selle valdkonnaga seotud aladel, kuna seal saadakse ligi 7 protsenti Eesti keskmisest palgast väiksemat netopalka.

Litvinovi sõnul prognoosivad uuringus osalenud ettevõtted aastateks 2008-2009 10-protsendilist palgatõusu. Ta lisas, et ettevõtted vastasid sellele küsimusele enne selle aasta augustit, kui majanduskasv oli positiivne.

«Töötajate motiveerimiseks kasutatakse Eestis põhiliselt soodustusi, nagu mobiiltelefonid, koolitused, ametiautod, sporditoetused, allahindlused ettevõtte toodetelt ning täiendav lisapuhkus,» loetles Litvinov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles