Olerex sai loa osta Mustamäe legendaarne tankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5+ Kütus
5+ Kütus Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kütusemüügiketi Olerex omanikud said konkurentsiametilt loa osta Tallinnas 5+ Kütus kaubamärgi all aadressil Linnu tee 64 tegutsev tankla.

Kuivõrd tankla ostmise tõttu suureneks Olerexi turuosa Eesti kütuseturul umbes 1 protsendi võrra, siis otsustas konkurentsiamet, et tehing ei kahjusta konkurentsiolukorda. Arvestades konkureerivate tanklate rohkust Tallinnas Kristiine piirkonnas, ei teki ameti hinnangul koondumise tulemusel Olerexil võimalust tegutseda konkurentidest sõltumatult.

Kuna koondumine ei kahjusta ameti hinnangul konkurentsi Tallinna Kristiine piirkonnas, andis konkurentsiamet loa tehinguks.

Olerexi omanikud Antti Moppel ja Andres Linnas sõlmisid 12. jaanuaril lepingu, mille alusel ostab neile kuuluv Aqua Marina ettevõtte OÜ Kaubserv Investeeringud, mille omanik on Peeter Allas ja millele kuulub Linnu tee 64 tankla.

Koondumise põhjuseks on Kaubservi soov lõpetada tegutsemine kütuseturul ja Aqua Marinale annab tehing võimaluse laieneda Tallinnas Kristiine piirkonnas.

Kaubserv Investeeringud OÜ kinnistul tegutseb senini samuti Allasele kuuluv Kaubserv OÜ, mis müüb Linnu tee 64 tanklas mootorikütust, toitu ja esmatarbekaupu ning rendib treilereid. Ettevõte teenis 2016. aastal 7,5 miljoni euro suuruse käibe juures 276 000 eurot kasumit.

Aqua Marina AS omanikud on Antti Moppel ja Andres Linnas, kellele kuulub läbi Aqua Marina pool tanklaketi Olerex operaator Olerex AS, millest teine pool kuulub neile eraisikutena. Olerex teenis 2016. aastal 283,3 miljoni euro suuruse käibe juures 1,8 miljonit eurot kasumit.

Aqua Marina on viimase aasta jooksul omandanud umbes kümmekond tanklat, ostes Lõuna-Eesti kütusefirma Mahta Kütuse neli tanklat, Favora keti seitse tanklat, millest ettevõte peab kaks kuue kuu jooksul omakorda maha müüma ja Circle K Ida-Virumaa Kukruse tankla.

Olerex on tanklate arvu poolest üks suurematest ja müügitulu poolest kõige suurem tanklakett Eestis.

Tanklakettide tanklate arv Eestis ja ligikaudsed turuosad müügitulude võrdluses; konkurentsiameti andmed:

Olerex 95 27 protsenti

Circle K 77 20 – 30 protsenti

Neste 60 10 – 20 protsenti

Alexela 98 10 – 20 protsenti

Enamik Eestis edasi müüdavast mootorikütusest imporditakse Leedust Orlen Lietuva rafineerimistehasest ja Soomest Neste Oyj Porvoo rafineerimistehasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles