Noop: riigi aktsiisipoliitika on viinud meilt 30 töötajat (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop on üks tulisemaid valitsuse aktsiisipoliitika kritiseerijaid.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop on üks tulisemaid valitsuse aktsiisipoliitika kritiseerijaid. Foto: Margus Ansu

Mullu koondas alkoholitootja A. Le Coq praegusele aktsiisipoliitikale viidates 10 protsenti oma töötajatest ehk ligi 30 inimest ja seda ühtlaselt nii tootmisest, müügist, logistikast kui administratsioonist.

«Loomulikult mõjutab riigi ebaadekvaatne alkoholipoliitika meie tegevust ja halvendab konkurentsivõimet. Kõige rohkem me ei kaota mitte lõunapiiri kaubandusest, kuna sisemaal kaotatud mahud me müüme piiril, vaid hoopis põhjapoolse piirikaubanduse kadumisest, mis moodustas varem meil 25-35 protsenti õlle ja lahja alkoholi müügist,» rääkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop BNS-ile.

Ka Saku Õlletehase juhatuse liikme Jaan Härmsi sõnul on praegune aktsiisipoliitika teinud neid väga murelikuks ning poliitilist olukorda jälgitakse tähelepanelikult. «Praegu oleme hakkama saanud ümberkorraldusi tehes, korrigeerisime oma töötajate arvu viimati 2017. aasta esimeses pooles ning hetkel pole pidanud aktsiisipoliitika tõttu koondamisi ette võtma. Meid toetab asjaolu, et oleme viimastel aastatel stabiilselt suutnud eksportida umbes poole Saku Õlletehase toodangust. Siinsele tootmisele võib aga tänavu olulist negatiivset mõju omada Soome turistide ja nende ostude kadumine Eestist, sest seda ei kompenseeri miski,» selgitas Härms.

«See negatiivne mõju ei ilmne mitte ainult tootjatele, vaid paljudele seotud valdkondadele turismindusest kaubanduseni. Loodame väga, et valitsus analüüsib tekkinud keerulist olukorda majanduses ja võtab arutlusele aktsiiside langetamise 2017. aasta alguse tasemele,» lisas Härms.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles