Kolm rakendust, millega saab helistada tasuta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Nutitelefonidele on tekkinud rakendused, mille laiema levikuga on vaid aja küsimus, millal mobiilioperaatorid kas need ära keelavad või on sunnitud kõneminuti tasustamisest loobuma, kirjutab ajakirja Arvutimaailm veebikülg.


Need rakendused kasutavad kontaktiraamatus olevatele inimestele helistamiseks andmesidet.

Kui helistaja ja kõne vastuvõtja mõlemad kasutavad sama rakendust, siis kuskil registreerimata, salasõnu sisestamata ja sisse logimata tehakse nendevaheline kõne üle WiFi või 3G andmeside, operaatorile jääb vaid see raha, mis küsitakse andmeside eest (mis tavaliselt kipub olema kuumaksupõhine).

Arvutimaailm uuris kolme rakendust: Viberit, Voxtrotti ja Tangot.

Viber

Ilmselt on see rakendus kõige populaarsem iPhone´i kasutajatele. Androidiga telefoni omanikud saavad testperioodil osaleda kutsetega, kõigile Marketist kättesaadavaks pole Viberit tehtud.

Nii nagu teisedki, töötab Viber mobiili telefoniraamatu põhiselt, otsides kontaktide seast üles need, kes on ka Viberi kasutajad. Neile tehakse kõne üle andmeside tasuta.

Voxtrot

Voxtrot on lihtne kõnerakendus, mis aitab telefonis olevatele kontaktidele helistada tasuta üle andmeside. Samuti pole vaja kuskil registreerida, paroolide ja kasutajatunnustega jännata ega mingeid kontakte või sõpru lisada.

Kõik kontaktid võetakse telefoni kontaktiraamatust. Kõnesideks vajatakse vähemalt 190 kbit/s ühendust, seega piisab ka EDGE´ist. 

Tango

Võrreldes ülejäänutega on Tangol üks oluline lisaomadus - sellega saab ka kahepoolseid videokõnesid teha. Muus osas on kõik sama - installi omale telefoni ja töötab kohe, registreerimata ja sisse logimata kõigi telefonis olevate kontaktidega.

Tango rakenduses saab vaadata, millised kontaktid on ka Tango kasutajad ja neile tasuta üle andmeside helistada. Poole kõne pealt saab video sisse-välja lülitada ja vahetada ees- või tagakaamerat.

Kahepoolne videokõne on võimalik. Hea on ka see, et toetatakse nii Android- kui iOS-telefone, ehk siis saab helistada ka platvormide vahel.

Kõnekvaliteet on parem kui tavakõnel, videokõnedeks aga on vaja paremat andmesidet. Tango toetab ka Google Voice´i numbreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles