Eesti kaheks jagamine võtaks teaduselt raha ära (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE)
Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE) Foto: Sander Ilvest

Eilehommikusel riigikogu erikomisjoni istungil selgus, et Eestil olnuks võimalus taotleda Eurostatilt eurotoetuste tarvis riigi kaheks piirkonnaks jagamist juba 2015. aastal, kuid toonane rahandusminister otsustas sellest laiema aruteluta loobuda. Kui riik peaks aga nüüd selle plaani kasuks otsustama, saaksime lisaraha alles järgmise rahajagamise perioodi keskpaigas.

«Meil oli väga huvitav arutelu, päris põhjalik,» sõnas riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Aivar Sõerd (RE) vahetult pärast istungit. Peale nelja komisjoniliikme võtsid arutelust osa rahandusministeeriumi ja riigikontrolli esindajad.

Sõerdi sõnul on praegu viimane aeg teemat arutada, kuna juba on hakatud otsustama 2020. aasta järgset Euroopa Liidu (EL) eelarvet. Kuna on teada, et Eesti paigutatakse järgmise perioodi jooksul üleminekuriikide sekka, kelle SKT on suurem kui 75 protsenti ELi keskmisest, tähendaks see praeguste arvestuste järgi, et Eesti euroraha väheneb kolmandiku võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles