Sony alustab turvaaugu pärast suletud PlayStation Networki teenuse taastamist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony PlayStationi punkt Tokyo elektroonikapoes.
Sony PlayStationi punkt Tokyo elektroonikapoes. Foto: SCANPIX

Sony alustab täna Euroopas ja USAs PlayStation Networki teenuste taastamist, pärast seda kui oli ligi kuu aega tagasi sunnitud selle enam kui 100 miljoni kliendi isikuandmeid varastada võimaldanud turvaaugu pärast sulgema.

Teenuse taastamine on osaline ning hõlmab online mänge, jututubasid ja muusikateenuseid. Teenused loodetakse täis mahus taastada mai lõpuks, vahendab AP.

Teenused taastatakse osaliselt ka Austraalias, Kanadas, Uus-Meremaal ja Lähis-Idas. Peatselt loodetakse sellega alustada ka Aasias.

Sony sulges PlayStation Networki 20. aprillil, kui teatas, et häkkerid võisid varastada  Playstation 3 (PS3) mängukonsoole veebimängude, filmide ja muu sarnase keskkonnaga siduva Playstation Networki kasutajate salasõnu, sünnikuupäevi, krediitkaardi- ja muid andmeid. Tegemist on internetiajastu kõige ulatuslikuma sissetungiga turvatud keskkonda.

Täna kinnitasid Sony esindajad, et neile ei ole laekunud ühtki kaebust varastatud info ebaseadusliku kasutamise kohta.

Algselt lootis Sony teenuse taasavada nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles