Soe talv hoiab elektri hinda tagasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: SCANPIX

Leebe temperatuur ja kõigi elektriühenduste korrapärane töö hoidsid aasta lõpus meil ja lähiriikides elektri hinda stabiilsel tasemel, pika pühadeperioodi toodud madal tarbimine langetas hinnasurvet veelgi, kirjutab Äripäev.

Kuna detsembris olid kõik lähemad ja olulisemad riikidevahelised ühendused korrapäraselt töös ning suuremates elektrijaamades hooldusi ei tehtud, siis kujunesidki kõige olulisemateks mõjuriteks oodatust soojem ilm ning tarbimine. Detsembris võis näha ka selle aasta kõige madalamat ööpäeva keskmist elektri hinda, mis oli 17,28 eurot megavatt-tunni eest, selgub Eesti Energia turuülevaatest.

Möödunud aasta kohta märgib energiafirma, et Eesti ja Soome hinnad olid samaväärsed ning tänu Leedu–Rootsi kaabli NordBalt esimesele täispikale tööaastale oli ka Lätis ja Leedus elektri hind aasta jooksul Põhjamaade tasemele väga lähedal. Suveks on plaanitud NordBalti kaabli suur hooldus, mis tõstab sel ajal kindlasti elektri hinda nii Lätis kui ka Leedus. Pärast seda peaks NordBalti ühendus olema lõplikult valmis töökindlaks kasutamiseks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles