Portugallased emigreeruvad kriisi eest Aafrikasse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angola.
Angola. Foto: SCANPIX

Paljud inimesed lahkuvad võlakriisis vaevlevast Portugalist, väljarändajate seas on populaarne sihtkoht Aafrika riik Angola, kus alles hiljuti lõppes kodusõda.


«Angola on praegu n-ö uus Eldorado,» rääkis Lääne-Aafrikast pärit Dynka Amorimi dos Santos, kes juhib Lissaboni lähedases külas migrantidest noorte kodanikuühendust. «Sest seal on palju raha, tööd. Ka palju Portugali ettevõtteid tegutseb seal tsiviilehituses, turismis. Angolas ei ole praegu kriisi. Kodusõda on seal lõppenud ja riiki ehitatakse taas üles.»

«Minevikus paljud inimesed tulid Angolast Portugali, aga praegu on vastupidi,» lisas ta. «Paljud Portugali inimesed liiguvad Angolasse ja vajavad selleks viisat. Kui lähed hommikul Angola saatkonna juurde, siis näed sissepääsu juures palju portugallasi ootamas viisat.»

Ka üks Portugalis elav eestlane kinnitas, et paljud portugallased emigreeruvad praegu riigi endistesse asumaadesse nagu näiteks Angola, Mosambiik ja Brasiilia. Angola on tema sõnul populaarne sihtkoht, kuna riik on väga rikas maavarade poolest. Portugalis on ka palju valgeid inimesi, kes on Angolas üles kasvanud ning peavad seda riiki oma kodumaaks, nii et neile ei tundu Aafrikasse elama minek midagi enneolematut, lisas ta.

Portugalist lahkujate seas on ka palju immigrante, kes sinna kunagi Aafrikast tulnud, rääkis Amorimi dos Santos. Lisaks Aafrika riikidele lähevad nad edasi teistesse Euroopa riikidesse. «Suurbritannia, Prantsusmaa, Hispaania, Luksemburg,» loetles dos Santos riike, mis meedia andmetel on populaarsed Portugali immigrantide sihtkohad Euroopas.

Tema ise Portugalist lahkumise plaane praegu ei pea, sest loodab seal järgmisel aastal kooli lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles