IMF: eurokriis võib veelgi laieneda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi ja Euroopa Liidu abipaketi tingimuseks olevate kärpekavade vastane protsestiaktsioon 11.mail Ateenas.
IMFi ja Euroopa Liidu abipaketi tingimuseks olevate kärpekavade vastane protsestiaktsioon 11.mail Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka, Iirimaa ja Portugali finantskriis võib levida teistesse eurotsooni ning Ida-Euroopa riikidesse, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF).

IMF märgib Euroopa majandust puudutavas raportis, et kui finantsintegratsioon on andnud oma tõsise panuse kolme riigi kriisi tekkimises, siis nüüd on tarvis edasist integratsiooni, et eurotsooni probleemidega hakkama saada, vahendab The Wall Street Journal.

IMF on juba raha laenanud Kreekale ja Iirimaale ning panustab ka Portugali abipaketti. Kuid fond kinnitab, et on risk, et kriis levib nimetatud riikidest väljapoole. «Senini on euroala perifeeria võlakriisi ja finantssektori probleemide ohjeldamisega hästi hakkama saadud, kuid on reaalne risk, et kriis levib eurotsooni tuumikriikidesse ning sealt edasi arenevasse Euroopasse,» märgib IMF.

Nõrk pangandussüsteem on fondi hinnangul jätkuvalt eurotsooni riikide valitsuste finantstervisele kõige suurem oht. See omakorda nõrgendab ka pankasid, sest nende valitsusvõlakirjade portfellid kaotavad väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles