Taani keskpank ei taha riiklikust krüptorahast midagi kuulda (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kroonid
Taani kroonid Foto: SCANPIX

Taani keskpank otsustas reedel, et riigi valuutast digitaalse versiooni loomisel ei ole mõtet. See oleks ohuks riigi finantsstabiilsusele, maksete tegemine sellest aga lihtsamaks ei muutuks .

Rootsi Keskpank on aga risti vastupidisel seisukohal. Mullu otsustas Riksbank, et kaalub mõtet olla esimene keskpank, kes tuleb välja oma krüptorahaga kuna sularaha kasutamine üha väheneb, vahendab Reuters.  

«Taani puhul, ei ole selge, milliseid uusi võimalusi krüptoraha pakuks,» märkis Taani Keskpank.

Krüptorahad võimaldavad teha rahvusvahelisi makseid väga kiiresti ning on sel aastal tõusnud tähelepanu keskpunkti tänu peadpööritavale hinnatõusule. Detsentraliseeritud krüptorahad nagu bitcoin ei ole aga vaatamata kõmule väga laialt kasutusel ning kriitikute sõnul on neid väga lihtne kasutada rahapesuks. Ka see, et nende kasutamine on reguleerimata, muudab need riskantseks. Siit ka idee luu krüptoraha, millel mõni keskpank silma peal hoiaks.

Taanlased maksavad igapäevakaupade eest sularahas 23 protsendil kordadest, Euroala keskmine on aga 79 protsenti.

Ka Suurbritannia keskpank kaalub oma krüptoraha loomist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles