Tallinna Veel ja riigil on veel üks vaidlus pooleli

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Jaanus Lensment

2014. aastal alanud arbitraaživaidlus aktsiaseltsi Tallinna Vesi ja Eesti riigi vahel peaks läbi saama uue aasta alguses, mil selgub ka, kas ettevõtte miljonitesse küündival nõudel on alust. See on eraldiseisev vaidlus ja ei puuduta hiljutist riigikohtu lahendit tariifivaidluses, kus võitjaks jäi konkurentsiamet.

Tallinna Vee finantsdirektor Riina Käi ütles ERRile, et samuti on erinevad vaidlusalused küsimused - arbitraažikohus peab langetama otsuse konkreetselt küsimuses, kas välisinvestori huve on kahjustatud ja kas sellega seoses peab riik maksma kompensatsiooni.

Kui 2014. aastal ulatus nõude suurus lepinguperioodi arvesse võttes 90 miljoni euroni, siis ajas on see pidevalt muutunud.

«Nõude diskonteerimata hinnanguline summa oli kolmanda kvartali lõpu seisuga 72 miljonit eurot, see on aga ajas muutuv,» rääkis Käi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles