Rõivas: ühiskonna jaoks on parem palga stabiilne kasv

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Erakogu

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas leidis ETV saates «Foorum», et Eesti ühiskonna jaoks on tervikuna parem kui palk kasvab stabiilselt ja ülesmäge.

«Üks kriisist saadud õppetund on see, et kui me nõuame tootlikkuse kasvust kiiremat palgatõusu ja tööandja ja valitsus annavad ka järgi, siis tulemus on ka tagasilöök samadele töötajatele, kes said suurema palgatõusu. Nad said kallinevad kinnisvarahinnad ja tugeva tagasilöögi ka selle näol, et kinnisvarahinnad olid õhku täis,» rääkis Rõivas.

«Positiivsed märgid Eesti majanduses on tunnustus sellest, et kriisi ajal tehtud otsused olid õiged ja soosisid seda, et Eesti väljuks majanduslangusest kiiresti. Varem või hiljem toob majanduskasv ka palga ja pensionide kasvu ning võimalusel ka sotsiaaltoetuste tõusu,» sõnas Rõivas.

«Küsimus on täna selles, et millal ja kui suures ulatuses,» märkis Rõivas.

Rõivas ütles, et murelikuks teeb aga see, kui ametiühingud nõuavad palgatõuse, mis ületavad reaalsed võimalused. «Meil oli väga suur kriis kogu Euroopas ja me ei saa seda ära unustada ja teha kõiki samu vigu, mida tehti ka buumi ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles