President loodab, et maksusüsteem muutub pärast valimisi taas lihtsamaks (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Marko Saarm / Sakala

President Kersti Kaljulaidi sõnul loodab ta sõltumata järgmiste valimiste tulemustest, et maksusüsteem muutub inimeste jaoks uuesti lihtsamaks, kirjutab ERR uudised.

«Tegelikult olin see ju mina, kes president Toomas Hendrik Ilvese korraldatud kärajatel ütles, et kui me langetame üksikisiku tulumaksu määra 20 protsendini, aga ei tõsta tulumaksuvaba miinimumi, siis viib see ühel hetkel astmelise tulumaksuni,» rääkis president Kuku raadio saates «Nädala tegija».

Presidendi sõnul on see asjade loomulik käik, et kui poliitika on kaua ühes väravas, siis ühel hetkel liigub pendel teise äärmusesse.

«Kui me ajasime pikalt lihtsat ja ettevõtjale soodsat poliitikat, siis mingil hetkel unustasime, kuidas aidata kõige väiksema sissetulekuga inimesi.»

Samas avaldas president lootust, et uuest aastast rakenduvad ja inimestele juba ette palju segadust tekitanud maksumuudatused muutuvad pärast järgmisi valimisi sõltumata valimistulemusest taas lihtsamaks.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles