Heiti Hääl lubab investeerida veeldatud maagaasi terminali 120 miljonit

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela suuromanik Heiti Hääl (vasakul) ja Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand lõid käed, et ühiselt majandada LNG terminali.
Alexela suuromanik Heiti Hääl (vasakul) ja Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand lõid käed, et ühiselt majandada LNG terminali. Foto: Peeter Langovits

Alexela suuromanik Heiti Hääl ütles kolmapäeval, et on valmis investeerima Paldiski LNG terminali 120 miljonit eurot.

Hääl omab suurosalust firmas nimega Balti Gaas, mis tegeleb nimetatud terminali arendamisega. Hääle sõnul on tal puudu veel ehitusluba, mida ei ole võimalik anda enne keskkonnalubade korda ajamist.

Terminal tuleks umbes 60 000 kuupmeetrise mahutiga, mis kataks kolme nädala gaasitarbimise varu riigis. Hääl loodab, et kui esimene etapp valmis, siis õnnestub saada euroliidult toetust terminali arendamiseks täisvõimsuseni.

Umbes 320 000 kuupmeetrise mahutipargiga terminal oleks võimeline varustama maagaasiga kõiki Balti riike, merealuse toru ehitamisel ka Soomet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles