Tallinna lähedale on oodata paari tuhandet uut korterit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter
Korter Foto: Margus Ansu

Uus Maa elukondliku kinnisvara tegevjuhi Elari Tamme sõnul on praegu Tallinnas ja selle ümbruses tegutsemas kümmekond arendajat ning turule on oodata paari tuhandet uut korterit.

«Täna on kõige suurem nõudlus Kadriorus, loomulikult on nõudlust ka kesklinna, » sõnas Tamm. Tema sõnul ehitatakse usinalt veel Viimsis, Pirital ja Tabasalus ning näiteks Mustamäe sipelgapesa peaks endale lähiaastatel naabri saama.

«Igasuguste põlluarendustega oleksin aga väga ettevaatlik. See näitab kõige rohkem kriisi õppetundi, kuhu seda kinnisvara teha ei tohi ja kui odavalt seda teha ei tohi ning kuidas see pärast suurte üleujutustega kätte maksab. See, kui ehitatakse väljaspoole linna, on igati normaalne, probleem tekib siis, kui ei valita meetodeid, millega ehitatakse.» Täna tema kinnitusel enam päris põllu peale ei ehitata, vaid laiendatakse seniseid elamupiirkondi.

Pindi kinnisvara analüüsi osakonna juhataja Andres Tederi sõnul jäi eelmisel aastal uutest korteritest vajaka. «Eelmisel aastal oli pankrotte ja menetlusi palju ja osa projekte läks ajutiselt pakkumisest välja ning tekkis vaakum,» sõnas Teder.

Tederi sõnul hakkas nõudlus kallima kinnisvara järele kasvama juba eelmisel aastal ning lisaks korteritele kasvas huvi ka majade, ridaelamute ja paarismajade järgi.

Tamme sõnul on kinnisvara hetkel suhteliselt odav ning huvi võiks olla suuremgi. Kui 2006. aastal sai keskmise palga eest 30-ruutmeetrise korteri, siis täna võib keskmise palgaga saada kolm korda suurema kodu. Tallinnas tehakse Tamme sõnul täna 400 kuni 600 tehingut kuus, sellest võib-olla viiendik on uusarendusi. «Seda osakaalu sooviks veidi tõsta, aga kõik võtab aega,» nentis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles