OPEC kärpis tootmismahtu 1,5 miljoni barreli võrra päevas

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OPECi naftaministrid kriisinõupidamisel Viinis
OPECi naftaministrid kriisinõupidamisel Viinis Foto: AP / Scanpix

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC otsustas tänasel kriisinõupidamisel Viinis kärpida päevast toodangumahtu 1,5 miljoni barreli võrra.


Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi rääkis Reutersile, et vastavalt otsusele hakkab kokkulepe kehtima 1. novembril.

Uudis OPECi otsusest ei peatanud aga toornafta hinnalangust.

«Me oleme juba kuulnud nõudmisi vähendada päevast tootmist 2 miljoni barreli võrra. Ma pole veendunud, et see kärbe peatab hinnalanguse,» ütles MF Globali maakler Rob Laughlin.

«On vaja näha, mida nad plaanivad teha sel aastal hiljem,» lisas ta.

Deutsche Banki analüütik Michael Lewis rääkis, et oletatavasti saab sel nädalal alguse toodangumahtude piiramise ajajärk, mis kestab terve järgmise aasta.

«Tegelikult me ei usu, et toodangu piiramine päästaks nafta hinda,» lisas ta.

Lewis sõnul on Deutsche Banki hinnasiht WTI (West Texas Intermediate) barreli hinna kohta järgmiseks aastaks 50 dollarit.

Juulis kerkis toornafta hind 147 dollarini ning on tänaseks kukkunud peaaegu kaks korda.

Nafta hind vajus täna alla 64 dollari, mis on viimase 16 kuu madalaimaks tasemeks. Londonis müüdav Põhjamere Brenti toornafta maksis 62,51 dollarit, mis on 3,41 dollari võrra vähem kui eile.

USAs müüdava WTI toornafta hind detsembrilepingutes maksis 64,61 dollarit, mis on 3,23 dollari võrra vähem kui eile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles