FIFA taas skandaalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX.

FIFA president Sepp Blatter peaks algatama lähipäevil ametliku juurdluse kuut juhatuse liiget puudutavate altkäemaksu-süüdistuste suhtes – 2018. ja 2022. aastate MMide Venemaale ja Katarile kinkimise kontekstis.


Inglise jalgpalli juhtorgani The Football Associationi endine esimees lord Triesman süüdistas parlamendikomitee ees esinedes nelja FIFA juhatuse liiget.

Ta kinnitas, et FIFA asepresident Jack Warner tahtis Inglismaa 2018. aasta kampaania meeskonnalt 2,5 miljonit naela jalgpalliakadeemia asutamiseks Trinidadis, paraguailane Nicolas Leoz soovis aga rüütliseisust.

Warner lükkas süüdistused jõuliselt tagasi, Lõuna-Ameerika jalgpalliliit eitab aga Leozi vastu esitatud väited.

Ühtlasi avalikustasid parlamendiliikmed Sunday Timesi poolt väljakaevatud tõendid kahe FIFA ametniku kohta, kellele Katar väidetavalt nende häälte eest 1,5 miljonit dollarit maksis.

Katari jalgpalliliit eitab süüdistusi.

Blatter, kes juunikuus uueks ametiajaks kandideerib, ütles süüdistuse saanud liikmete kohta nii: «Ma ei saaks väita, et nad kõik on inglid.

Ega ka seda, et nad kõik on deemonid. Meil on vaja tõeni jõuda ja siis me tegutseme otsustavalt ja võtame vastutusele igaühe, kes eetikareegleid on rikkunud.»

Ilmselt lähevad suhted FIFA ja Inglise jalgpalliliidu vahel nüüd taas pingeliseks.

FIFA juhatust üldiselt ja MMi korraldamise hääletust konkreetselt on kritiseerinud ka Briti valitsuse ministrid eesotsas peaminister David Cameroniga, kes detsembris isiklikult Zürichis Inglismaa šansside eest seismas käis.
 

Copyright The Financial Times Limited 2011.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles