Esimeses kvartalis peatus Eestis pea pool miljonit turisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa turistid Tallinna vanalinnas
Venemaa turistid Tallinna vanalinnas Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Selle aasta esimeses kvartalis peatus majutusettevõtetes 446 000 turisti, mis oli 16 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil, teatab statistikaamet. Suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas I kvartalis 259 000 välis- ja 187 000 siseturisti. Välisturistidest 45 protsenti saabus Soomest, viiendik Venemaalt ning Lätist ja Rootsist kummastki 5 protsenti.

Majutusettevõtetes peatunud välisturistidest 68 protsenti tuli Eestisse puhkama, neljandik tööreisile ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus.

Venemaa turistide seas olid jätkuvalt populaarsed aastavahetusreisid — jaanuaris väisas Eesti majutusettevõtteid 30 000 Venemaa turisti. I kvartalis kokku kasutas majutusettevõtete teenuseid 52 000 Venemaalt saabunud turisti, mis oli 48 protsenti enam kui möödunud aasta samal ajal.

74 protsenti Venemaa turistidest valis peatuskohaks Tallinna ja 12 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtted.
I kvartalis olid 42 protsenti majutusettevõtete klientidest siseturistid ning nende arv suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 14 protsenti.

Eelistatuimaks sihtkohaks oli Harju maakond, kus peatus 26 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistidest. 12 protsenti siseturiste peatus nii Pärnu, Tartu kui ka Valga maakonnas. Siseturistidest 53 protsenti olid puhkuse- ja 30 protsenti tööreisil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles