Saaremaa suurfirma aasta parimaks uueks töötajaks valiti robot

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SoftBanki Pepper. Pilt on illustratiivne.
SoftBanki Pepper. Pilt on illustratiivne. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Kuigi Saaremaa ühe suurima tööandja Saaremaa Piimatööstus ASi palgal töötab pea 150 inimest, valiti 2017. aasta parimaks uueks töötajaks hoopis pakkimisrobot Leo. 

Piimatööstuse juht Ülo Kivine rääkis Tööstuse Äriplaani konverentsil, kuidas nad valivad igal aastal parimaid töötajaid. Lisaks selgitatakse välja parim uus töötaja, keda tahetakse kiitusega innustada, et ta homme kusagile mujale ei läheks.

Tänavu otsustasid töötajad valida parimaks uueks tulijaks hoopis roboti Leo, kelle ülesanne on alustele kilet ümber tõmmata. «Töötaja viib aluse roboti juurde ja läheb ise muude toimetuste juurde. Kui varem pidi töötaja ise küürutama ja kiletama, siis nüüd on ta sellest prii,» kirjeldas Kivine.

Kivise sõnul on töötajad Leo üle õnnelikud, kuna robot teeb oma töö kiiresti ja korralikult. «Inimestele meeldivad need masinad, mis võtavad natuke nende ebameeldivat või rasket tööd üle,» rääkis ta. Seega, robotid ei röövi inimestelt tööd, vaid tulevikutöö käib käsikäes robotitega, resümeeris juht.

Robotitest hoolimata lubas Kivine järgmisel aastal ka töötajate palka tõsta. Raha selleks võetakse elektri, gaasi ja kanalisatsioonikulude kokkuhoiult. «Me peame selle kokkuhoiu leidma, töötajate palk on väga oluline,» lõpetas ta.

Saaremaa Piimatööstus AS on üks Saaremaa suurimaid tööandjaid, mis tegeleb toorpiima kokkuostu ja käitlemise ning toidukaupade jae- ja hulgikaubandusega.

Ettevõtte käive kasvas möödunud aastal 10 protsenti 25,8 miljoni euroni. Puhaskasumit suutis piimatootja suurendada enam kui kolm korda 660 000 euroni. Saaremaa Piimatööstuses töötas mullu keskmiselt 141 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles