Osula ettevõte vajutas gaasi põhja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootor Grupp juhatuse esimees Huga Osula
Mootor Grupp juhatuse esimees Huga Osula Foto: Jaanus Lensment

Kui kuu aega tagasi käivitas Tallinna-Tartu liinil 15 väljumist päevas sõitma GoBus, siis nüüd annab sel liinil seni suurt monopoli hoidnud Lux Express teada, et on suurendanud oma väljumiste arvu 31-ni päevas. GoBusi kolmveerandtunniste väljumiste kõrval toovad nemad sellele liinile pooletunnised väljumised.

Lux Express, mis kuulub transpordiettevõtja Hugo Osula Mootor Gruppi, lisab alates detsembrist Tallinn-Tartu liinile uued väljumised täis- pooltundidele ning hakkab Tallinna ja Tartu vahel sõitma 62 korda päevas, teatas ettevõte.

Sõiduplaani täiendust kavandas ettevõte juba alates kevadest ning nüüd sai kätte ka vajalikud liiniload. Uue graafiku alusel sõidavad bussid Tallinna ja Tartu vahel varahommikust hilisõhtuni igal täistunnil ja pea igal pooltunnil. Liini teenindavad Lux Express ja Simple Express bussid.

Mõlema kaubamärgi all sõitvaid busse opereeriva Lux Express Estonia kommertsjuhi Märt Sibriku sõnul püsib Tallinn-Tartu liinil nõudlus nii mugavale kui ka soodsa piletihinnaga teenusele ning uus sõiduplaan erinevate bussidega täiendab sõitjate valikuvõimalusi. Ka tõi ta välja, et kaheksa uue väljumise lisandumine on sõitjate jaoks vaid positiivne.

Lisaks juba tavapärastele täistunni väljumistele saab alates detsembrist Tartust Tallinnasse ja tagasi alates kell 6.00 varahommikul kuni kella 20.00 õhtul kõikidel pooltundidel. Samuti täieneb sõiduplaan õhtuse väljumisega Tartust Tallinnasse kell  22.00, mida näiteks Tartus teatrit külastavad inimesed on juba mõnda aega oodanud. 

Selle sammuga on Lux Expressi emaettevõte Mootor Grupp asunud kindlustama oma turupositsiooni. Kuu aega tagasi andis üle üsna pika aja suuremast hulga väljumiste käivitamisest sellele liinil teada GoBus, kellel on Tallinna-Tartu liinil 15 väljumist päevas. Selle sammuga soovis GoBusi emafirma hakata kõigutama senist Mootor Grupi monopoli sellel liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles