RMK valis tuulepargivaidluses poole (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK nõukogu esimees Andres Talijärv.
RMK nõukogu esimees Andres Talijärv. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Kui kevadel võtsid mitu suuremat tuuleenergiaettevõtjat jalge alla kohtutee riigiga, et Tootsi tuulepargi maa läheks Eesti Energiale andmise asemel enampakkumisele, siis praeguseks on nad kohtus vaidlustanud ka enampakkumise. Selle korraldaja RMK leiab nüüd sarnaselt Eesti Energiaga, et tuuleettevõtjad ajavad kiusu ega ole maa ostmisest tegelikult huvitatud.

«Sellisel enampakkumisel ei tahagi teised eraettevõtted osaleda, sest neil tingimustel saab võita üksnes Eesti Energia. Eesmärk ei ole ju see, et saaks lihtsalt enampakkumisel osaleda, vaid et saaks Tootsis tuuleparki arendada,» rääkis üks enampakkumise vaidlustanud ASi Raisner juhatuse liige Harry Raudvere, miks nad on taas kohtutee ette võtnud.

Tema kinnitusel pole mingit kahtlust, et kõik kaebajateks olevad arendajad tõesti soovivad seal tuuleparki rajada. «Praegu on aga asjaolud seatud ja enampakkumise tingimused korraldatud nii, et ükskõik millisel muul arendajal peale Eesti Energia pole seda teha võimalik,» nentis tuuleettevõtja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles