Toidu- ja veterinaarjärelevalve tunnitasu jääb samale tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeerium
Maaeluministeerium Foto: Erik Prozes

Järgmisel aastal jääb maaeluministeeriumi määruse kohaselt toidu- ja veterinaarjärelevalve tunnitasu määr käesoleva aastaga samale tasemele ehk 11,5 eurole tunnis.

Kuigi 2018. aastal tasumäära ei suurendata, on alates 2011. aastast tunnitasu määr tõusnud 3,77 euro ehk 48,8 protsendi võrra, teatas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Näiteks aastal 2011 oli tasumäär 7,73 eurot, aastal 2015 10,3 eurot ning aastal 2016 11,1 eurot. Tasumäära moodustavad järelevalvetoimingu teinud ametniku keskmine töötasu ning järelevalve toimingutega seotud keskmine haldus- ja majandamiskulu.

Määrus mõjutab tunnitasuna võetava järelevalvetasu maksmiseks kohustatud isikuid ehk neid, kelle suhtes on järelevalveametnik teinud toidu- või veterinaarjärelevalve toimingu. Nende ettevõtete arv, mida aasta jooksul tunnitasuga tasustatavad järelevalvetoimingud puudutavad, on umbes 6400.

Suurima ettevõtete hulgaga tegevusalade – jaemüügi ja toitlustamise – valdkondades jääb enamik ettevõtteid kas keskmise või väga madala riskiga tasemele. Vastavalt riskimaatriksile on nende järelevalveks kavandatud kontrollisagedus kas kord aastas või kord kolme aasta jooksul. Järelevalve all olevate ettevõtete koguarv on umbes 13 600.

Eestis moodustavad järelevalvetasud alla 30 protsendi toidu- ja veterinaarjärelevalve toimingute tegemiseks kantud kogukuludest. Eeldatav tunnitasuna kogutava järelevalvetasu laekumise prognoos 2018. aastaks on umbes 300 000 eurot.

Määrus jõustub allkirjastamise järgselt alates 2018. aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles