Pangad annavad kodulaenu sama soodsalt kui viis aastat tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Mihkel Maripuu

SEB jaepanganduse- ja tehnoloogia valdkonna juhi Erika Vaikmäe-Koidu sõnul pakuvad pangad kodulaenu aktiivselt ja peamised laenutingimused ei erine oluliselt 2006 – 2007. aastal kehtinuist.

«Väidame, et võimalused kodulaenu võtta on turul olemas. Tihtipeale küsitakse, kas pangad tahavad jälle laenu anda. Nüüd kui pankade reklaamikampaaniad on lõppemas, ei peagi seda küsima,» sõnas Vaikmäe-Koit täna SEB-s toimunud kodulaenu-teemalisel infopäeval maakleritele.

Tema kinnitusel on olemas ka vajadus uute korterite järele. Elamispinna ruutmeetritelt ühe inimese kohta oleme Vaikmäe-Koidu sõnul veel kaugel maas Põhjamaade standarditest, samuti on arenguruumi kvaliteedis.

«Kuna kriisi ajal tuli elamuarendusse  korralik auk sisse, on eluasemete amortiseerimine kiirem kui uute paremate eluasemete pealekasv,» lisas ta.

Võrreldes 2010. aastaga on Vaikmäe-Koidu sõnul pakkumiste arv korralikult kasvanud ning hinnakõver võrreldes tippajaga on Tallinna puhul poole peal. Samuti on tasapisi taastumas kinnisvara arendus.

«Peaks olema, mida osta ja peaks olema mõistlik hind, mille eest osta, aga ei julgeta seda sammu astuda.,» sõnas Vaikmäe-Koit, kelle kinnitusel on väljastatavate kodulaenude maht 2003. aasta tasemel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles