Estravel kasvatas mullu nii käivet kui kasumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estravel turismimessil.
Estravel turismimessil. Foto: Peeter Langovits

Reisibüroo Estraveli müügitulu kasvas mullu 5 protsenti 5,7 miljoni euroni ning puhaskasum suurenes 0,9 miljoni euroni.


Ettevõtte kasumlikkust mõjutas infotehnoloogiaga tegeva tütarettevõtte müügist teenitud ühekordne tulu, teatas AS Estravel.

Reisibüroo tegevdirektori Anne Samliku sõnul oli 2010 Eesti turismisektorile keeruline aasta, mil niigi madalseisus turgu tabasid veel lisaks loodusõnnestustest ning lennundussektori streikidest tingitud tagasilöögid.

Kliendigruppide lõikes hakkas eelmisel aastal Estraveli müügis taas tugevnema äriklientide osa, mis moodustas müügist üle 60 protsendi. Müüdud toodetest lõikes andsid suurima käibe lennupiletid ja hotellimajutus, aga ka pakettreisid.

1988. aastal asutatud Estravel on enda väitel nii Eesti kui Baltikumi suurim reisibüroo. Eestis annab see tööd 175 inimesele. Estraveli põhiomanik on Soome reisibüroo Suomen Matkatoimisto Oy (SMT), mis omakorda kuulub 100-protsendiliselt lennufirmale Finnair.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles