Cherry.ee ühines Leedu firmadega

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cherry.ee ostukeskkond
Cherry.ee ostukeskkond Foto: Cherry.ee

Internetikaubanduse firma Cherry Media OÜ sõlmis ühinemisleppe Leedu firmadega Beta.lt ning Dealcraft.


Cherry Media haldab sotsiaalseid ostukeskkondi Cherry.ee ja Cherry.lv. Beta.lt ja Grupinis.lt, mida haldab Dealcraft, on Leedu sotsiaalsed ostukeskkonnad, teatas Cherry.

Ühinemine toimus aktsiavahetustehinguga. Ühinemise tulemusel sündinud ettevõtte brutokäive oli märtsikuus 0,94 miljonit eurot, moodustades Cherry väitel 50 protsenti Baltikumi sotsiaalsete ostukeskkondade turust.

«Praeguse tempo juures saab meist Baltikumi suurim internetiettevõte 1-2 aasta jooksul,» arvas Cherry Media kaasasutaja Andres Susi.

Ühinenud ettevõte annab tööd 45 inimesele üle Baltikumi. Ettevõtte juhatus koosneb viiest liikmest: Allan Martinson, Priit Tomp, Andres Susi, Aldas Kirvaitis ja Ilja Polivanovas.

Kõik kolm ühinenud ettevõtet kuuluvad asutajatele ja erainvestoritele ning alustasid tegevust 2010. aasta kevadel.

Cherry asutasid 2010. aasta aprillis investeerimisfirma MTVP partner Andres Susi, tänane tegevjuht Priit Tomp, programmeerija Marius Andra ja mitmed teised. Hiljem ühinesid ka MTVP juhtivpartner ja BNSi ning Delfi kaasasutaja Allan Martinson ning samuti Läti tehnoloogia investorid Janis ja Normunds Bergs.

Cherry avas oma tütarlehekülje Cherry.lv selle aasta veebruaris. Cherry.lv juht on Girts Slavins, endine Läti sotsiaalvõrgustiku draugiem.lv tegevjuht.

Grupinis.lt lõi Leedu ettevõte nimega Dealcraft, mis on omakorda investeerimisfirma Blue Ant Holdings tütarfirma. Viimasele kuulub ka  Leedu sotsiaalvõrgustik ONE.LT. Blue Ant Holdingsi asutajateks on Aldas Kirvaitis, Vilius Juraitis, Romualdas Dumčius ja Šarūnas Chomentauskas.

Beta.lt asutajateks on Alvydė Palaimaitė ja investeerimisfirma MAKE Ventures, mille omanikeks Ilja Polivanovas ja Mantas Rauckis.

Ka ühinemise järel jäävad kasutusele senised internetilehed ja brändid: cherry.ee, seller.ee ja cherrygift.ee Eestis, cherry.lv in Lätis ning beta.lt ja grupinis.lt in Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles