Ettevõtted sõdivad e-pileti süsteemi pärast

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibussid.
Trollibussid. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Hanke võitjast soodsamalt Tallinna ja Harjumaa ühtse e-piletisüsteemi ehitada lubanud Ühendatud Piletid ja WebMedia vaidlustasid hanke suunamise 8,7 miljonit eurot küsinud Eesti-Türgi konsortsiumile, kirjutab Äripäev.


Aprilli lõpupäevil teatas Raepress, et Tallinna ja Harjumaa piletisüsteemi hankekomisjon tunnistas edukaks globaalsest majanduslangusest räsida saanud Business IT Partneri ja Türgis tegutseva Kentkarti ühispakkumise.

Üllatav on, et Tallinn ja Harjumaa nõustusid ühistranspordi ja turistidele mõeldud Tallinn Cardi ühise elektroonilise piletisüsteemi ning selle nelja-aastase haldamise eest välja käima 8,7 miljonit eurot, samas kui Ühendatud Piletid oleks sama asja eest küsinud vaid 4,5 miljonit eurot ning WebMedia rohkem, kuid võidupakkumisest siiski vähem.

Staažikas teenusepakkuja lükati ootamatult üle parda. Eriti üllatav on aga, et aastaid Tallinna ühistranspordi kasutamiseks ID-pileteid müünud Ühendatud Piletite AS ja WebMedia kõrvaldati otse enne võitja väljakuulutamist hankemenetluselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles