ABB grupi III kvartali puhaskasum kasvas 26 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tehase ehitus Jüris.
ABB tehase ehitus Jüris. Foto: Küllike Rooväli

ABB Grupi tänavuse aasta kolmandas kvartalis kasvasid kahekohalise numbri võrra nii puhaskasum, müügitulu, kasum enne intresse kui rahavood.


Puhaskasum kasvas 2007. aasta III kvartaliga võrreldes 26 protsendi võrra, 927 miljoni dollarini, rahavood 1,1 miljardi dollarini.

Kolmanda kvartali kasum enne intresse ja makse kasvas võrreldes aasta varasemaga veerandi võrra, ulatudes 1,3 miljardi dollarini. Kasumimarginaal tõusis eelmise aastaga võrreldes ligikaudu ühe protsendi võrra. Müügitulu kasvas võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga 22 protsenti.

Tellimuste maht suurenes 7 protsendi võrra, küündides 8,9 miljardi dollarini, mis jääb küll mõnevõrra alla tänavuse aasta teise kvartali rekordilisele 11,3 miljardi dollarilisele näitajale.

Tellimuste arv energeetikatoodete osas näitas jõulist kasvu kõikides regioonides, enamikul turgudel kasvas ka automaatikatoodete müük. Suurte projektide osas võrreldes aastatagusega edasiminekut ei olnud. Tulenevalt maailmamajanduse ebastabiilsest olukorrast vähenesid osade ABB klientide investeeringud energiainfrastruktuuridesse ja tööstusesse.

«Kolmanda kvartali kaalukad tulemused müügitulu, kasumi ja rahavoogude osas näitavad suutlikkust edukalt tegutseda kõigis meie ärivaldkondades,» märkis kontserni tegevdirektor Joe Hogan.

Ta lisas, et täna on veel vara öelda, kuidas mõjutab praegune segadus finantsturgudel firma tegevust. «Meie tugevad küljed, eriti aga paindlikkus ja eesrindlik tehnoloogia, võimaldavad toime tulla ka keerulisematel aegadel. Usun, et täidame oma 2008. aasta kasvuplaani.»

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. Kontsern annab tööd ligi 115 000 inimesele sajas riigis.

ABB mahukaimad tegevusvaldkonnad Eestis on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles