Nabucco gaasijuhtme ehitus lükkub kaks aastat edasi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanitav Nabucco gaasijuhe muudaks Kaspia piirkonna suured maagaasivarud Euroopale kättesaadavaks Venemaa vahenduseta.
Plaanitav Nabucco gaasijuhe muudaks Kaspia piirkonna suured maagaasivarud Euroopale kättesaadavaks Venemaa vahenduseta. Foto: nabucco-pipeline.com

Nabucco gaasijuhtme ehituse algus lükkub kaks aastat edasi 2013. aastasse ning seetõttu lükkub ka Nabucco gaasitarnetega alustamine alles 2017. aastasse, kinnitas Nabucco Gas Pipeline International GmbH konsortsiumi juht Reinhard Mitschek.

Varasemate kavade kohaselt pidi gaasijuhe valmima 2012. aastal  ning tarned algama 2015.aastal.

Mitschek lisas, et Nabucco võimusus ei tohiks muutuda ning esimeses etapis peaks seda kaudu Euroopasse jõudma 17 miljardit kuupmeetrit gaasi. Torujuhtme koguvõimsus peaks olema 31 miljardit kuupmeetrit.

Reuters kirjutab Türgi allikatele tuginedes, et projekti valmimiseks vajaminevate investeeringute maht on algselt planeeritud 7,9 miljardi euroga võrreldes pea kaks korda suuremaks kasvanud, ulatudes 15 miljardi euroni.

Nabuccoga loodavad Euroopa riigid vähendada oma sõltuvust Venemaa gaasist: torujuhe lubab transportida kütust Kaspia regiooni riikidest läbi Türgi ja Balkanimaade. Nabuccot hinnatakse ka Nord Streami peamiseks konkurendiks.

Nabucco Gas Pipeline Internationali konsortsiumisse kuuluvad Saksamaa RWE, Bulgaaria Bulgargaz, Austria OMV, Ungari MOL, Rumeenia Transgaz ja Türgi Botas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles