Jahe suvi mõjutas Olvi kolmanda kvartali tulemusi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.Le Coqi õllepudel
A.Le Coqi õllepudel Foto: www.alecoq.ee

Soome õlle- ja karastusjookide tootja Olvi Oyj kolmanda kvartali käive suurenes, kuid kasum vähenes.


Juuli-septembri kasum enne makse oli 5,4 miljonit eurot, võrreldes 8,0 miljoni euroga eelmisel aastal samal ajal. Kulusid suurendas kahe erineva villimissüsteemi ülalpidamine, vahendas YLE.

Õlle- ja karastusjookide tootja käive kerkis 60,0 miljoni euroni, võrreldes 56,2 miljoni euroga 2007. aastal.

Olvi Oyj teatel pidurdasid müüki ja vähendasid kasumit jahedad ja vihmased ilmad Soomes ning Baltimaades.

Soomes suurenes läbimüük kolmandas kvartalis 1,4 miljoni liitri võrra. Balti riikides aga vähenes müük 4,1 miljoni liitri võrra.

Toodete varasemast kõrgemast hinnast ei piisanud, kuna kulutused tooraine ja seadmete ostmiseks, personalikulud, väljaminekud energiale ja logistikale suurenesid prognoositust enam.

Korduvkasutatavad pudelid on Soomes olnud kasutuses koos pandimärgiga plastikpudelitega juba terve aasta. Kahe paralleelse villimissüsteemi ülalpidamine on suurendanud kulutusi.

Olvi ootab käesolevalt aastalt 2007. aastaga võrreldes käibe suurenemist ja ärikasumi vähenemist.

Olvi Oyj on 100-protsendiliselt AS A.Le Coqi omanik. Läti õlletootjast AS Cēsu alus kuulub Soome kontsernile 97,89 protsenti ja Leedu firmast AB Ragutis 99,56 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles