Eesti firmade reisisaatjad ei või välismaal ekskursioone teha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis teevad välisturistidele eksursioone siinsed giidid.
Eestis teevad välisturistidele eksursioone siinsed giidid. Foto: Peeter Langovits

Eesti giidide liidu vanema Aare Mäe selgituse kohaselt võivad Eesti turismifirmade esindajad esineda välismaal reisisaatjatena, aga nad ei tohi kohalike giidide eest tööd ära teha.


«Nad võivad viia grupi kohale, aga ekskursioone ilma kohaliku giidiorganisatsiooni ja omavalitsuse loata teha ei või. Nii lihtne see ongi,» sõnas Mäe.

Tema hinnangul on meie reisisaatjad liiga ahned, püüdes kaht tööd korraga tehes rohkem teenida. «Igal maal on õigus oma kultuuripärandit ja oma inimesi kaitsta ning meie talitame samamoodi,» selgitas Mäe. Ta lisas, et ega enne olukord ei muutu, kui esimene Eesti reisisaatja reaalselt vangi läheb.

Reisisaatja peab välisriigis ekskursiooni korraldades tellima kohaliku giidi, kelle teksti siis vajadusel tõlgib. «Ja kui tekst pikapeale pähe kulub, võib ta ka ise rääkida, kuid kohalik giid peab ikka, kas või vaikivana, kõrval istuma,» rääkis Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles