Ergo tuli turule suvivilja saagikindlustusega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravilja kokkuostuhind langes.
Teravilja kokkuostuhind langes.

Ergo kindlustus alustas tänasest saagikindlustuse pakkumisega. Alanud kevadkülvi perioodil saab kindlustada suvivilja- kaera, otra, nisu, rapsi - tulekahju, tormi, rahe, külma, liigsademete ja põua vastu.
 

Ergo kodulehe andmetel ei kuulu hüvitamisele aga kahjud, mille põhjuseks on üleujutus, loomade ja lindude tegevus, kahjurid ja haigused, halb või ebaõige majandamine, puudulik umbrohutõrje või väetamine ning saagi ebaõnnestumine kindlustusvõtja hooletuse või koristustehnika tõttu, mis ei ole tehniliselt korras.

«Usume, et aeg on taas küps, et saagikindlustusega turule tulla. Pikalt on kestnud olukord, kus on riiklikult rakendatud kindlustuspreemiate hüvitamise süsteem, kuid põllumeestele keegi reaalselt teenust ei paku,» rääkis Ergo kindlustusdirektor Sven Freiberg.

Tema sõnul on selts  teenuse arendusel lähtunud põllumajandusministri kindlustustoetuste määruses toodud nõuetest ja seega on seltsi klientidel võimalik taotleda PRIAst toetust kuni 80 protsendi ulatuses kindlustusmaksest.
Suvivilja kindlustamiseks saab sõlmida lepinguid kevadkülvi perioodil, kuid mitte hiljem kui 15. juuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles