Ministeerium: toiduainete hinnad võivad lähiajal langema hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad
Köögiviljad Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Rahandusministeeriumi makromajanduspoliitika osakonna nõuniku Erki Lõhmuste sõnul veavad hinnatõusu jätkuvalt toiduained, kuid arengud maailmaturul annavad lootust toiduhinna tõusu pidurdumiseks või isegi languseks lähikuudel.

Sarnaselt varasematele kuudele mõjutas aprillis Eesti hindasid peamiselt toiduhinnad. Teravilja kallinemine on Lõhmuste kinnitusel üha selgemalt jõudmas lihatoodete hindadesse, mille kallinemine on seni olnud teiste toidukaupadega võrreldes tagasihoidlik. Lisaks tõusid märtsikuuga võrreldes oluliselt suhkru ja taimeõlide hinnad.

Eile langesid aga pea kõikide toorainete hinnad maailmaturul. Need arengud  kinnitavad Lõhmuste sõnul hindade jätkuvat suurt ebakindlust ning annavad lootust, et nii energia kui ka toiduhindade langus võib tulla oodatust suurem, vähendades inflatsiooni pidurdavat mõju majanduse elavnemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles