Konkurentsiamet: Tallinna Vesi teenib liiga suurt tulu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Konkurentsiamet jättis kooskõlastamata ASi Tallinna Vesi hinnatõususoovi, leides, et ettevõte teenib juba praegu põhjendamatult suurt tulu ning põhjendatud tulukuse määr on 8,2 protsenti.

Konkurentsiameti teatel tahtis veefirma 3,5-protsendilise hinnatõusutaotluses maksumääradesse lülitada ka kulusid, mis sinna kuuluma ei peaks. Amet viitas näiteks osa tarbijate tasumata jäetud arvetele.

«ASi Tallinna Vesi taotluse kohaselt moodustaks ettevõtja ärikasum kogu veeteenuse hinnast 50 protsenti, millega konkurentsiamet ei saa nõustuda, kuna see ei ühti põhjendatud tulukuse põhimõtetega,» selgitas konkurentsiameti otsust peadirektor Märt Ots.

Postimehe pärimisele, kui suur on ameti hinnangul põhjendatud tulukuse määr, vastas Ots, et see on 8,2 protsenti ning seda arvestatakse ettevõtte raamatupidamise bilansi väärtuse alusel. See annaks ettevõtte ärikasumiks pisut üle 11 miljoni euro.

AS Tallinna Vesi pole konkurentsiameti otsusega rahul. Ettevõtte juhatuse esimehe Ian Plenderleithi sõnul rikub amet selgelt tingimusi, mis on sätestatud Tallinna Vee erastamislepingus, mille ettevõte ja selle investorid sõlmisid 2001. aastal.

«Seda tehakse vaatamata tõsiasjale, et AS Tallinna Vesi ning selle omanikud on täitnud kõik erastamislepingust tulenevad kohustused parandada oluliselt veeteenuste kvaliteeti,» märkis Plenderleith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles