Baltika langes sügavamasse kahjumisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika moeetendus.
Baltika moeetendus. Foto: Artur Sadovski

Baltika esimese kvartali puhaskahjum oli 2,361 miljonit eurot, mis on 16,7 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil. Ettevõtte käive kasvas see-eest 6,5 protsenti 11,771 miljoni euroni.

«Baltika Grupi 2011. aasta esimese kvartali kahe esimese kuu tulemused vastasid üldjoontes ettevõtte ootustele, märts aga kujunes pettumuseks,» teatas ettevõte börsile.

«Ehkki kvartali kolmas kuu paistis olevat üle-euroopaliselt moekaubandusele ebaõnnestumine, märgib ettevõte eraldi ära uue hooaja kaupade osakaalu oodatust tagasihoidlikuma kasvu, eriti Ida-Euroopa jaeturgudel, kus tulemus jäi 250 000 euro võrra oodatust väiksemaks. Oluliselt nõrgem kõrge marginaaliga toodete müük, Ukraina grivna nõrgenemine euro suhtes ning mõningased ühekordsed kulud suurusjärgus 160 000 eurot tingisid märtsi kohta ebatüüpiliselt halva, planeeritust 500 000 eurot nõrgema kuutulemuse.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles