Ansip: Tallinna veehindades on poeesiat ülemäära palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on peaminister Andrus Ansip
Pildil on peaminister Andrus Ansip Foto: Postimees/Scanpix

Peaminister Andrus Ansip märkis tänasel pressikonverentsil, et ei mõista, miks ta peab Tallinnas maksma vee eest kolmandiku võrra rohkem kui Tartus, kus veekvaliteet on isegi parem.

Peaminister avaldas ka arusaamatust, miks küsitakse Tallinnas ettevõtjatelt vee eest kolm korda kõrgemat hinda kui Tartus kõigilt tarbijailt. «Lõpuks ei maksa tallinlased selle kinni vaid tarbijad üle Eesti, kes tarbivad Tallinnas toodetud kaupa,» ütles peaminister.

Öeldu oli vastuseks rahandusminister Jürgen Ligi ning siseminister Ken-Marti Vaheri vahel puhkenud diskussioonile monopolide ohjeldamise seaduse mõttekuse üle. Ligi hinnangul võib mainitud seadus riivata investorite huve ning olla aluseks tulevatele kohtuasjadele.

Siseminister Ken-Marti Vaher, kes teatavasti kuulub kõnealuse seaduse sünniparteisse IRLi, kaitses seaduse vastuvõtmist, märkides et Euroopa keskmine tulukus on 2,5 korda väiksem Tallinna Vee tulukusest ning seda peab reguleerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles