Harju Elektri ärikasum enam kui kahekordistus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripostid on kurgede seas populaarsed pesapunumispaigad.
Elektripostid on kurgede seas populaarsed pesapunumispaigad. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Harju Elektri ärikasum I kvartalis eelmise aasta sama ajaga enam kui kahekordistus, samas puhaskasum vähenes 69 protsenti.


Müügitulu kasvas 10 protsenti 9,4 miljoni euroni. Ärikasum oli 160 000 ja puhaskasum 164 000 eurot, teatas Harju Elekter börsile.

Enim kasvas müük Soome turule – kolmandiku võrra. Müük Soome turule oli 4,2 miljonit eurot ja moodustas kogukäibest 44 protsenti. Müük Eesti turule oli 3,4 miljonit eurot, kasvades enam kui seitsmendiku võrra. Suure panuse Eesti turu kasvule andis metallkorpusega alajaamade tellimusmahtude kasv. Tagasihoidlikumad on olnud arengud Leedu turul.

Harju Elekter jätkas aasta esimestel kuudel intensiivset tööd uute eksportturgude leidmiseks. Müük väljapoole Euroopa Liitu I kvartalis viiekordistus, moodustades nüüdseks 11 protsenti käibest. Müügimahud on kasvanud nii Norra, Venemaa, Valgevene kui ka Malaisia turgudel.

Puhaskasumi vähenemise põhjus on ennekõike see, et mullu I kvartalis teenis Harju Elekter PKC Group Oyj aktsiate müügist 522 000 eurot.

Investeeringuid tegi Harju Elekter I kvartalis 440 000 euro ulatuses. Kontsern investeeris kinnisvarainvesteeringutesse 301 000, materiaalsesse põhivarasse 81 000 ja immateriaalsesse põhivarasse 58 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles