Suur osa Eesti juhtidest on kõrghariduseta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrghariduseta inimesi on ka riigikogulaste seas.
Kõrghariduseta inimesi on ka riigikogulaste seas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Vaid 62 protsendil Eesti seadusandjatest, kõrgematest ametnikest ja juhtidest on kõrgharidus, samas on kõrgharidusega üsna suur osa müüjaid ning lihttöölisi.


2009. aastal oli Eestis kõrgharidusega 19 900 teenindus- ja müügitöötajat ning 8500 lihttöölist. Seega 27 protsenti kõigist teenindus- ja müügitöötajatest ning 15 protsenti lihttöölistest oli kõrgharidusega.

Need protsendid on 2005. aastaga võrreldes kasvanud. Toona oli kõrgharidusega inimesi teenindus- ja müügitöötajate seas 22 protsenti ning lihttööliste seas 14 protsenti.

Need on haridus- ja teadusministeeriumi kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Andres Punga sõnul vaid mõned näiteid sellest, et haridus ei vasta tööturu vajadustele. Mittevastavus Punga hinnangul sel kümnendil pigem suureneb, mitte ei vähene, kui praegused tendentsid jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles