Vene turistid hukkuvad Türgis (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jetiga sõitja. Pilt on illustratiivne.
Jetiga sõitja. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Tänavuse aasta jooksul toimus 125 surmajuhtumit Türgisse puhkama sõitnud Venemaa turistidega, vahendas Rosbalt Venemaa turismiameti juhi Oleg Safonovi teadet.

„Seda on väga palju,“ ütles Safonov. Ametnik rõhutas, et Türgi peab maailma kogemust silmas pidades kasutusele võtma kõik meetmed, et surmaga lõppenud vahejuhtuimite hulka vähendada.

Safonovi sõnul on Türgi esindajad tunnistanud Venemaa esindajate muret ja nad on valmis jätkama tööd Venemaa turistide ohutuse tagamiseks.

Näiteks uppus tänavu ajavahemikus 29.-30. juulini Türgis neli venelast suplemise käigus. Samas ajavahemikus juhtus veel üks teadmata asjaoludega surmajuhtum.

Tänavu juunis kirjeldas BBC viie hukkunuga vahejuhtumit, kui Türgi loodeosas asuva Akyazi linna veepargis sattus metallpiirdega bassein elektirvoolu alla. Esmalt hukkusid kolm basseinis ujunud last, nende seas ka veekskuse omaniku poeg. Seejärel hukkusid kaks inimest, kes tõttasid lapsi päästma. BBC ei viidanud selles loos, millise riigi kodanikud olid  hukkunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles